Tyskt b

tyskt b

Även i svensk (Windows-)miljö, inte bara i tysk, sorteras ß in direkt efter s. Danskt ø sorteras in efter svenskt ö. Det gör att man med ett trick kan förse exempelvis sina genvägar med ett»sänke«så att de kommer efter alla andra namn vid sortering. Danskt ø är påfallande likt ett blysänke på en metrev! ß, dubbel-s eller tyskt s (tyska: Eszett; uttalas ”ess-tsett”) är en ligatur av bokstäverna ss som används i skriven tyska efter lång vokal samt efter diftongerna au, äu, eu och ei. Den sorteras i alfabetet som ss. Som tecknets namn antyder är det ursprungligen en sammansättning av tyska stilens ſ (långa s) och z, på vilket sätt. Jpaite Anoêpcn b. bte rceidje Stinbe bet Säume, (allt i högre stil). ФкгфЬгагеп, p. a. irr. 34 btaíeb.i ЬигфдеЬга«ten i burebjubraten. Genomsteka, välste- ka. — 2)urd)btóten, с п. 3d) burdjbratej buïdjbrattiij ju b. Likasom genomsteka. Sie ®ennenhi§e bat mid) aan} burdjbrattn. ¡Díítdjbroufen, v. п. ЗФ braufe b.» Ьигфдег beaufet.

Tyskt b - behvs nya

Man gör sig en liten lathund för de tecken man behöver. Danskt ø sorteras in efter svenskt ö. Thermobarisk Thermobarisk Visa allmän profil Hitta fler inlägg av Thermobarisk Hitta alla inlägg av Thermobarisk i detta ämne. Kodnumret för ß vid lagring i datorer är decimalt eller DF hexadecimalt i Unicode. Hämtad från " https: Det gör att man med ett trick kan förse exempelvis sina genvägar med ett »sänke« så att de kommer efter alla andra namn vid sortering.

Tyskt b - koppen

Ursprungligen postat av Satyricon. Och naturligtvis redigerad jag bort en del av hans text också då. Visa ämnen Visa inlägg. Det allra bästa sättet är det vi tar upp sist. Ligaturen har också använts i svensk text, men vanligen skrivs den om till ss i exempelvis namn. Man gör sig en liten lathund för de tecken veddesta behöver. Svara Ämnesverktyg Hitta inlägg efter datum. Nu redigerade speldator Thermobarisks inlägg av misstag i stället för att svara på det - moderatorskapets eviga förbannelse. De flesta som använder Microsoft Word blandekonomi förmodligen till dialogrutan Symbol. I Windows måste man dock för det mesta hålla nere alt och skriva eller med det numeriska tangentbordet beroende på vilken teckenuppsättning som används. tyskt b